OPGELET! Zomerverlof vanaf 27/07/2024 tem 10/08/2024.
Bestellingen na 17u op 26/07 zullen pas 12 augustus kunnen verstuurd worden!
Wachtwoord vergeten

Assortiment

Telkamer McMaster 2-kamer met gegraveerde lijnen acryl

De McMaster telkamer is onmisbaar voor het tellen van wormeieren bij schapen, geiten, runderen, paarden en andere herkauwers bij een mestonderzoek. Van de verschillende standaards is de McMastermethode de meest gebruikte methode door dierenartsen, universiteiten en laboratoriums in de wereld. Afhankelijk van de wormeitelling (EPG) kun je voor wel of niet omweiden of behandelen met ontwormingsmiddelen kiezen. 

De telkamer wordt gevuld met een verzadigde zoutoplossing met een kleine hoeveelheid mest. Het is verstandig de verzadigde zoutoplossing minstens een dag van tevoren klaar te maken zodat de maximale hoeveelheid keukenzout daarin opgelost raakt. In 60 ml zoutoplossing wordt 4 gram goed gemengde mest geroerd. Na een aantal keren zeven door een theezeefje kan met een pipet de mestoplossing in de telkamer gebracht worden. Het aantal getelde eieren in beide kamers x 50 is het aantal wormeieren per gram mest. Laat voor een betrouwbare telling het preparaat minstens 5 minuten staan voor de beoordeling. Voor leverbotonderzoek zijn andere zoutoplossingen nodig. Keukenzout is hier niet geschikt voor. 

Deze McMaster telraam is van hoge kwaliteit krasbestendig materiaal, en kan eenvoudig met kraanwater worden afgespoeld voor hergebruik. Het telraam bestaat uit twee kamers van elk 0.15 ml, met gegraveerde rasterlijnen aan de binnenkant. De rasterlijnen zijn goed zichtbaar onder de microscoop en maakt het tellen van wormeieren eenvoudig. De lijnen vervagen niet in de loop van de tijd.

Deze McMaster telkamers worden dan ook beoordeeld als de beste telramen op de markt. Ze worden met de hand gemaakt en elk afzonderlijk gecontroleerd. Het kan voorkomen dat het lijmvlak tussen de basis en het objectglas zichtbaar/wit is, maar dit heeft geen enkele invloed op de prestaties en kwaliteit van de telkamer en is perfect normaal.

Eigenschappen:

  • Egg per gram sensitivity: 25 epg*
  • Rastergrootte: 1 cm x 1 cm
  • Raster Type: gegraveerd
  • Grid kleur: standard opaque
  • Volume onder 1 raster: 0,15 ml
  • Materiaal Kunststof, acrylaat
  • totale afmeting slide: 2,5 cm x 7,5 cm

 

+ Lees meer
Telkamer McMaster 2-kamer met gegraveerde lijnen acryl
Telkamer McMaster 2-kamer met gegraveerde lijnen acryl   1st A004957 Telkamer McMaster 2-kamer met gegraveerde lijnen acryl 1st
telraam
€ 30,73 Incl. BTW Registreer of login om te kunnen winkelen.